Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Safewards

Safewards er en britisk model, der er skabt med henblik på at reducere konflikter på psykiatriske afdelinger. Den er udviklet på baggrund af 20 års international forskning og har dokumenteret effekt i konfliktsituationer.

Brugbar model til flere områder af psykiatrien

Safewards er udviklet til voksenpsykiatrien men har også vist sig brugbar i bl.a. ungdomspsykiatrien, retspsykiatrien, ældrepsykiatrien og socialpsykiatrien.

Model med 10 konkrete interventioner

Modellen indeholder 10 konkrete interventioner, der systematisk og detaljeret beskriver,  hvordan man på psykiatriske afdelinger kan arbejde på at få og bevare en kultur, der fremmer tryghed og sikkerhed for patienter og personale. Modellen giver idéer til, hvordan personale og patienter på afsnittet, kan arbejde sammen om at reducere konflikter og kontrollerende handlinger så meget som muligt.

Modellen og interventionerne kan findes i en komplet dansk version på Safewards internationale hjemmeside.

Flashpoint - en brætspil udviklet til medarbejdere

Flashpoint er en brætspil udviklet til medarbejderne. Brætspillet skal gøre det nemmere at tænke i alternativer til medicin og tvang på afdelingerne. Spillets hovedformål er at forebygge tvang. Det tager udgangspunkt i en række fiktive patienter, som spillerne skal forestille sig, de møder på en afdeling. Det gælder så om for spillerne at forebygge og deeskalere konflikter ved hjælp af nogle forskellige værktøjer. Spillet er udviklet af Psykiatrien i Region Syddanmark i samarbejde med Copenhagen Game Lab.

Brætspillet Flashpoint med en spilleplade og spillekort

 

Læs medarbejderblad PS! med tema om Flashpoint

Vil du vide mere om Flashpoint eller er du interesseret i at købe spillet, så kontakt: Gitte Vase, mail: giva@rsyd.dk


Siden er sidst opdateret 16-3-2020Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring